FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op eventuele vragen die je nog mocht hebben. Heb je meer vragen? Neem dan contact met ons op of ga naar het zorgloket van jouw gemeente.

veelgestelde vragen

Voor wie is ambulante begeleiding bedoeld?

Wanneer er een hulpvraag is, kan iedereen een aanvraag doen bij de gemeente. Afhankelijk van de soort hulpvraag die je hebt, Helpt een ambulante begeleider met het in kaart brengen van jou mogelijkheden. 

Waar vindt de ambulante begeleiding plaats?

Ambulante begeleiding kan op kantoor van jou organisatie plaatsvinden of bij jou thuis.

Wat is een begeleidingsplan?

In een begeleidingsplan worden jouw persoonlijke doelen opgenomen. Je maakt dit plan samen met je ambulante begeleider.

Hoe gaat een ambulant begeleider te werk? 

Een ambulant begeleider is iemand die naast de persoon staat en je kan ondersteunen op diverse levensgebieden. Een ambulant begeleider is opgeleid binnen de zorg en beschikt over de juiste papieren.  

Wat is ambulante begeleiding?

Ambulante begeleiding is een vorm van individuele begeleiding, afgestemd op je persoonlijke situatie. Loop jij of iemand in je omgeving vast en is er dringend hulp nodig? Dan kan ambulante begeleiding een goede oplossing bieden.

Hoe vraag je ambulante begeleiding aan?

Bij het WMO-zorgloket van jouw gemeente kun je een indicatie voor ambulante begeleiding aanvragen. In overleg met je gemeente kijken jullie samen welke aanbieder van ambulante begeleiding het beste voor jou werkt.