Deze ondersteuners maken een plan voor ambulante begeleiding op gebied van onderwijs.

Ambulant begeleider onderwijs

Ambulant begeleiders in het onderwijs kunnen leerlingen inhoudelijk ondersteuning bieden, op deze manier komen zorg en onderwijs gestroomlijnd samen. De ondersteuning is gericht op gedrag, praktische ondersteuning of, in sommige gevallen, lichamelijke verzorging. De begeleider stemt zelf de ondersteuning met de school af.

Een kind volgt via de computer thuisonderwijs.

Ambulant onderwijs thuis

Wanneer je om welke reden dan ook niet meer de deur uit kunt, kan een ambulant begeleider voor het onderwijs in sommige gevallen ook bij jou thuis komen. Op deze manier kun je blijven deelnemen aan de schoolopdrachten en wordt een leerachterstand voorkomen.

Ambulante begeleiding wordt hier schriftelijk aangevraagd.

Ambulant begeleider onderwijs aanvragen

Wanneer je ondersteuning wil aanvragen, kun je dit het beste doen in afstemming met school. Scholen hebben vaak rechtstreeks contact met gemeenten. Bij grote scholen hebben ze hier intern soms mensen voor die je verder kunnen helpen. Zorg is in onze ogen maatwerk en wordt beter wanneer samen de wensen in kaart worden gebracht.

Deze hulpverleenster biedt externe ambulante ondersteuning aan.

Externe ambulant ondersteuner

Wanneer je de opdracht krijgt om zelf een zorgaanbieder te vinden die aansluit bij de hulpvragen die je hebt, is het vaak best lastig om de juiste zorgaanbieder te vinden. Wij hebben alle zorgaanbieders op onze website op een rij gezet. Met een makkelijk te gebruiken filter vind je in een handomdraai een match!